HomeAgendaTraining Certificaten van Oorsprong, EUR.1 en factuurverklaringen

Training Certificaten van Oorsprong, EUR.1 en factuurverklaringen

Het invullen van een document is niet lastig maar heeft u de kennis waarom u het document invult en wat u mag invullen?
Oorsprongsdocumenten (Certificaten van Oorsprong) worden om uiteenlopende redenen gevraagd. Een groot aantal landen hebben handelsmaatregelen ingesteld om hun eigen markt te beschermen resp. hun eigen markt te stimuleren. Daarnaast spelen politieke redenen een rol en wordt het document gevraagd in het Internationale betalingsverkeer (L/C)Met sommige oorsprongsdocumenten (EUR.1) kan uw klant tariefpreferentie krijgen. De importeur krijgt hierdoor vrijstelling op het douanerecht. Uw producten kunnen hierdoor aantrekkelijker worden voor uw klant vanwege een gunstiger inkoopprijs.U kunt ook gebruik maken van de factuurverklaring. Deze verklaring geeft ook recht op een lager invoertarief maar leidt bij verkeerd gebruik nogal eens tot vervelende financiële gevolgen.

Kortom; reden genoeg om u te laten informeren en duidelijkheid te krijgen hoe u met deze materie op een efficiënte manier om kunt gaan. 

Resultaat
Aan het einde van de training bent u bekend met het begrip oorsprong, weet u hoe de oorsprong voor een product wordt bepaald, welke bewijsstukken er nodig zijn en hoe de documenten worden ingevuld.

 

Doelgroep
Alle personen die direct betrokken zijn met het maken van oorsprongsdocumenten (CvO, EUR.1, EUR-MED) en de daarbij behorende leveranciersverklaringen.

 

Organisator(en)
evofenedex

 

Cursusdata

Startdatum Duur Plaats Prijs    
26 september 2017 1 middag Utrecht Leden: €319,00
Niet leden: €399,00
Lid worden Inschrijven

Onderwerpen

 • Contact

  Signaalrood 60
  2718 SG Zoetermeer (Wijk18)

  Tel: +31 (0)79 346 73 46

  Routebeschrijving

 • BedrijfsOpen FC 158

 • Vragen over onze trainingen?

  Neem contact op met onze afdeling Opleidingen & Trainingen


  opleidingen-io@evofenedex.nl
  079-3466990

  Voor vragen of opmerkingen staan we altijd voor u klaar!

  neem contact op