HomeTraining zoekenOp functiegebied

Functiegebieden

Op deze pagina kunt u trainingen zoeken die bij een bepaald functiegebied passen. Sommige trainingen sluiten bij meerdere functiegebieden aan en zult u dus ook op meerdere plaatsen terugvinden. De functiegebieden zijn: exportbinnendienst, exportbuitendienst en exportmanagement. Daarnaast is er het 'functiegebied' exportfundament, met trainingen voor medewerkers die regelmatig met exportzaken te maken hebben en daarvoor een brede basiskennis nodig hebben.

Exportmanagement

Cursus Export Manager

De internationale markt wordt steeds transparanter en de concurrentie steeds heviger. Om de concurrentie voor te zijn én te blijven, is een structurele, planmatige aanpak van export met de nodige kennis van zaken vereist.

In de cursus Export manager leert en ervaart u aan de hand van het export (beleids)plan bewuster de markt in te gaan. De cursus biedt een goede balans tussen de theorie en de praktijk. Naast ervaringsuitwisseling met collega-exporteurs ontvangt u individuele coaching van ervaren professionals.

Data 2017: 15 september 2017, 6 oktober 2017, 3 november 2017, 24 november 2017, 22 december 2017, 19 januari 2018, 16 februari 2018

Data in najaar 2017 - winter 2018:
15 december 2017, 13 januari, 27 januari, 10 februari, 10 maart, 7 april, 5 mei 2018

Meer info...

Voor wie: De cursus Export Manager is een must voor u als export(area)manager wanneer u uw exportactiviteiten naar een hoger niveau wilt tillen en opportunistische kansen in de internationale markt wilt omzetten naar een strategische bedrijfsaanpak.

 

Cursus Export Sales for Young Professionals

Welke stappen dient u te nemen, intern en extern, om proactief en effectief als ‘sales’ professional te kunnen optreden? Hoe hebben andere ambitieuze ‘young professionals’ exportgroei binnen hun eigen bedrijf gerealiseerd? Tijdens deze interactieve cursus geven wij succesvolle en ‘out of the box’ denkende exporteurs en professional trainers het woord, die ervaring hebben met het signaleren van internationale marktkansen en koopsignalen en hiermee in de praktijk successen hebben behaald.
Deze cursus is bestemd voor beginnende exporteurs, die kennis willen maken met de basis competenties van het vak "sales" in de export.

Meer info...

Voor wie: Beginnende Export Managers, Sales Managers en Area Managers, die (mede)verantwoordelijk zijn voor de verkoopresultaten in het buitenland.

 

Cursus Het effectief selecteren en managen van je zakenpartner in het buitenland

Hoe vind je een goede agent/importeur? Wat is een goede agent/importeur? Maak je contracten op, wat doe je met de vraag om exclusiviteit, hoe kom je er weer vanaf? Hoe stuur je een agent/importeur aan; hoe krijg je hun prestaties omhoog? Hoe transparant ben je in je beleid met agenten/importeurs?

Tijdens de workshop gaan we in op bovenstaande vragen. Daarnaast gaan wij uitgebreid in op selectiemodellen en het opzetten van een effectief aansturingsmodel voor uw agenten / importeurs.

Onderwerpen
- Exporteren, groeien in exportmarkten, hoe kom je tot een juiste keuze van entreestrategie
- Werken met agenten/distributeurs, introductie, voor- en nadelen van agenten/distributeurs
- Waaraan moet een juiste zakenpartner voldoen – introductie
- Case-studies over criteria zakenpartner vervolgens dit klassikaal bespreken en verder uitdiepen
- Hoe manage je je zakenpartner in het buitenland, aansturingstools
- Opzetten van een aansturingsmodel
- Evalueren van de samenwerking met partner en eventueel afscheid nemen, met aansluitend discussievragen

Meer info...

Voor wie: Personen die verantwoordelijk zijn voor de juiste werving, selectie en aansturing van een of meerdere exportpartners

 

Masterclass Transfer pricing voor het MKB

Werkt u in een (middel)groot bedrijf met één of meerdere vestigingen in het buitenland? Hoe stelt uw bedrijf dan de interne verrekenprijzen vast en kunt u deze voldoende onderbouwen? Weet u hoe de Nederlandse fiscus uw prijzen toetst?
Deze en andere vragen worden behandeld door een team inleiders met een brede ervaring in de belastingdienst, in ondernemingen en in de advieswereld.

Meer info...

Voor wie: Alle personen binnen internationaal opererende organisaties, die betrokken zijn bij beslissingen en/of uitvoering omtrent financiële rapportages en afdrachten aan de Belastingdienst.

 

Training Incoterms 2010

Wie is verantwoordelijk voor de vrachtkosten tot op de overeengekomen plaats van bestemming? Wie regelt de documenten, verzekeringen, vergunningen of andere formaliteiten?
Tijdens deze training behandelen de docenten alle elementen om de juiste leveringsconditie overeen te komen met uw klant. Wanneer u weet welke risico's gelopen kunnen worden, weet u ook welke risico's vermeden of verzekerd kunnen worden. Ook de fiscale en financiele aspecten komen aan bod. Tevens wordt u aan de hand van praktijkvoorbeelden uitgedaagd welke Incoterm u het beste kunt overeenkomen en waarom.

Meer info...

Voor wie: Allen die betrokken zijn bij de totstandkoming en afwikkeling van exporttransacties zoals: Sales, Shipping, Customer Service, Banken, Verzekeringsmaatschappijen en expediteurs. Let op: enige basiskennis van de Incoterms is een vereiste.

 

Voorlichtingsmiddag Risicovolle douanezaken

Als exporteur weet u als geen ander hoe lastig het kan zijn om de juiste goederencode voor uw product te vinden. Maar hoe handelt u als uw afnemer een andere goederencode van u verlangt. Kan en mag dit zomaar en wat kunnen de consequenties zijn.

Ook de vraag om een lagere douanewaarde op uw factuur te vermelden komt in de praktijk helaas nog erg veel voor. Wat is de reden dat dit gevraagd wordt en geeft u hier gevolg aan. Is dit een frauduleuze handeling?

U wilt geen navordering van de BTW. Daarom is het voor u als exporteur erg belangrijk om aan te tonen dat uw goederen daadwerkelijk de Europese Unie hebben verlaten en dat dit ook wordt vastgelegd in uw exportadministratie. Hoe werkt dit in de praktijk.

Deze inspirerende middag geeft u helderheid van zaken, inzicht in de ingewikkelde materie en steekhoudende argumenten voor een juiste handelswijze!

Meer info...

Voor wie: Alle personen die direct betrokken zijn met het maken van uitvoeraangiften, (mede) verantwoordelijk zijn voor het douanebeleid en te maken hebben met de administratieve verplichtingen binnen een exporterende onderneming.

 

 • Contact

  Signaalrood 60
  2718 SG Zoetermeer (Wijk18)

  Tel: +31 (0)79 346 73 46

  Routebeschrijving

 • BedrijfsOpen FC 158

 • Vragen over onze trainingen?

  Neem contact op met onze afdeling Opleidingen & Trainingen


  opleidingen-io@evofenedex.nl
  079-3466990

  Voor vragen of opmerkingen staan we altijd voor u klaar!

  neem contact op